tisdag 3 mars 2009

Morotskaka

Här kommer recept på den bästa morotskakan:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjöl

Glasyr:

  • 50 gram rumstempererat smör/margarin
  • 150 gram Knutby-ost :)
  • 2 dl florsocker
  • saft av en halv citron
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form (ca 24 cm i diameter)
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötterna och rapsoljan
  3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Rör ner i smeten
  4. Grädda i ca 40 minuter
  5. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för det! Den verkar smarrig!Men vad menas med Knutby-ost...:)

Sanna sa...

man får tolka det huuuuuur man vill :)

Anonym sa...

Du måste mena hushållsost, eftersom vi är så himla husliga av oss här ute...;P

Anonym sa...

Eller Prästost,hihihi.

Anonym sa...

haha...kuliga vi är :)